Balonnenwedstrijd, zondag 27 juli 2014

Zondagmorgen 11uur verzamelde zich een groep vrijwilligers op de ijsbaan om zo’n 300 stuks ballonnen op te blazen. Met een hoop gezelligheid werden de ballonnen voorzien van helium en een touwtje, sommige ballonnen knapten uit elkaar door de warmte, maar uiteindelijk hebben zo’n 250 stuks het overleefd voordat we ze uit gingen delen aan de kinderen.

Vanaf 13uur kwamen de eerste kinderen en hun ouders al op de ijsbaan om hun ballon op te halen en hun kaartje er aan te doen. De ballonnen werden ook uitgedeeld door Nick de Jong op stelten, met een hele tros ballonnen liep hij door de kinderen en ouders heen.

Om kwart voor 2 liepen we in optocht onder leiding van Nick en een verkeersregelaar naar de kermis, waar Burgemeester Brinkman de stoet opwachtte.

Voordat de burgemeester de kermis kon openen, nam Marjanne Leenstra, St. Beemster Gemeenschap  het woord om de Burgemeester persoonlijk te bedanken voor zijn inzet tijdens de Beemster Feestweek, omdat dit het laatste jaar is dat hij de kermis opent.
Ook werd Marinus van de grijpkraam  in t zonnetje gezet, omdat hij al 50 jaar om de Beemster kermis komt.
Na deze officiële gebeurtenissen, opende Burgemeester Brinkman de kermis door af te tellen met de kinderen van 5 naar 1, en vervolgens gingen de ballonnen de lucht in!
Helaas kwamen een aantal ballonnen niet verder dan de spin of een boom, maar degene die de lucht ingingen, ging heel hoog!

We zijn benieuwd wie zijn ballon het verste en waar terecht komt! We houden jullie op de hoogte!!