Beemster Biddag, zondag 27 juli 2014

Op de eerste zondag van de Beemster Feestweek staat al eeuwenlang de Beemster Biddag op het program. Dit jaar werd de 391ste editie hiervan gehouden in de buitenlucht op het ijsbaanterrein.
Dominee Nico Schroevers en zijn echtgenote Marie Schroevers gingen de dienst in woord en gebed, die als thema „ Zaai rechtvaardig, oogst met Liefde, ontgin nieuw land”, voor. 
De dienst werd muzikaal opgeluisterd door prachtige zang van Femke Leek en Jan Maarten Koeman op piano. Voor het openingslied maakte er, al spelend, een doedelzakspeler zijn entree. Een danspaar vertolkte muziek die over de liefde ging in een prachtige dans.
Tijdens de viering werd stil gestaan bij de verschrikkelijke vliegtuigramp van de MH 17 waarbij 298 onschuldige slachtoffers te betreuren zijn, waaronder 193 Nederlanders.
Voor alle slachtoffers stonden 17 rozen symbool tijdens de aangrijpende en indrukwekkende dienst. Dit getal verwijst naar de datum 17 juli 2014, een zwarte dag die de wereld enorm heeft geschokt toen het vliegtuig uit de lucht werd geschoten boven de Oekraïne.
Voor de kinderen was mevrouw Onkruid aanwezig. Zij leidde hen rond op een duurzame ontdekkingsreis rond het terrein. Duurzaamheid was het afgelopen jaar het sociale thema van de Protestantse Gemeente. dit heeft ertoe geleid dat er duurzame ballonnen aan de BG zijn geschonken.
Deze werden tijdens de opening van de Beemster kermis door vele kinderen feestelijk opgelaten. 
De boodschap van deze Beemster Biddag was duidelijk; „ zie niet om in wrok, maar koester de LIEFDE en bewaar de vrede”. 

Pastoor Jan Duijn ging voor in het gebed rond de voorbeden.

Onze voorzitter Leni Greuter opende vervolgens aan het einde van de viering de Beemster Feestweek. In haar toespraak gebruikte zij het thema van de viering. Zo heeft de BG voor deze feestweek met veel vrijwilligers ” gezaaid” dat wat nu met veel liefde zal worden geoogst. Een goede feestweek waarin we elkaar mogen ontmoeten en begroeten.

Na afloop was er een gezellig samenzijn onder het genot van koffie/thee en heerlijke cake.