Beemstercup, maandag 25 juli

Dit jaar was het mooi weer en waren er veel bezoekers. De avond begon met de wedstrijd tussen de veteranen van WBSV en sv Beemster onder leiding van scheidsrechter Henk Mul. Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden in verband met het onverwachte overlijden van Jan Groot, vrijwilliger en trainer bij WBSV.

De mannen hadden er weer zin in. Na ongeveer 10 minuten spelen werd de score geopend voor WBSV door Arthur Mantel. Tien minuten later maakte Asin Huseinovic de gelijkmaker. Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 4-3 voor de veteranen van Beemster.

Hierna begon de hoofdwedstrijd tussen sv Beemster en ZOB. Beide teams begonnen fanatiek onder leiding van scheidsrechter Harry van Etten en assistent scheidsrechters Jordi Wals en Cor Beuving. Aan het begin van de eerste helft lijkt Beemster beter. Na 25 minuten kopt Jurg Schouten raak na een mooie voorzet van Dennis Gontha. Langzamerhand krijg ZOB meer grip op de wedstrijd en op slag van rust maakt Roy Klop de gelijkmaker.

Tijdens de rust werd er weer gestreden om de penalty bokaal. Na een spannende penaltyreeks wordt de bokaal gewonnen door Tessa Oudshoorn van WBSV.

In de 2e helft wordt ZOB sterker en in de 65e minuut is het wederom Roy Klop die na een kluts situatie de bal in de touwen schiet. Met een 2-1 voorsprong voor ZOB gaat Beemster op zoek naar de gelijkmaker. Met een aantal kansen over en weer is het uiteindelijk Sjors Goes van ZOB die de 3-1 maakt in de 90ste minuut en daarmee ook de eindstand bepaald. ZOB is dus de winnaar en heeft de Beemstercup met een enthousiast onthaal in ontvangst genomen.