Beemstercup, maandag 27 juli 2015

Dit jaar waren er dreigende wolken en een stevige wind. Hoewel het droog is gebleven, had dit toch zijn weerslag op het aantal bezoekers. De avond begon met de wedstrijd tussen de veteranen van WBSV en sv Beemster onder leiding van scheidsrechter Jan schouwink. De mannen hadden er weer zin in. Na ongeveer 10 minuten spelen werd de score geopend door Trimco de Jonge. Vijf minuten later maakte Raymond Kampmeijer na een prachtige solo door de WBSV defensie de gelijkmaker. Vlak voor rust maakt Adri Schagen de winnende treffer, 2-1. In de 2e helft komt sv Beemster nog een paar keer dicht bij een gelijkmaker, maar uiteindelijk blijft het 2-1 voor WBSV.

Daarna begint de hoofdwedstrijd tussen sv Beemster en ZOB. De voorgaande twee jaren heeft ZOB gewonnen en als ze weer winnen mogen ze de wisselbeker houden. Beide teams beginnen zeer fanatiek onder leiding van scheidsrechter Harry van Etten en assistent scheidsrechters Jordi Wals en Cor Beuving. De eerste helft is ZOB beter en na 20 minuten is het Tom Klaassen van ZOB die een gesmoorde voorzet erin glijdt.

Tijdens de rust werd weer gestreden om de penalty bokaal en ineens schijnt er een stralend zonnetje. De bokaal wordt gewonnen door Bas Vlaar van WBSV.

In de 2e helft wordt sv Beemster sterker en gaat een mooi schot van Giancarlo Trovato net over. Levi Gans heeft nog een mooi schot vanaf links, maar deze wordt goed gestopt door Pascal Fokkema. In de62 e minuut maakt Wouter Os een overtreding en moet ZOB met 10 man verder. Frank Pieters kopt op de lat en in de 76e minuut scoort Giancarlo Trovato de gelijkmaker. Even later wordt Jurg Schouten onderuit geduwd in het strafschop gebied; penalty. Deze neemt hij zelf, maar hij wordt iets te slap ingeschoten en goed gestopt door Erick Slaaf. Mike van Koert schiet nog een keer op de paal, maar de wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel, dus penalty’s. Beide clubs nemen 5 penalty’s waarvan er 3 door sv Beemster worden gescoord, en 4 door ZOB. ZOB is dus de winnaar en mag de Beemstercup houden.