Boerderijmiddag, vrijdag 31 juli 2015

Na een onstuimige week waren de weergoden de organisatie van de Boerderijmiddag op vrijdag 31 juli gunstig gezind. Al vanaf ’s morgens vroeg werden voorbereidingen getroffen om er weer een fantastische middag van te kunnen maken.

Dit jaar was gekozen voor het thema de Kip en het Ei Met name de Beemster musea hadden hier erg leuk op ingespeeld met toepasselijke spellen en een quiz. Maar het was ook bijzonder dat de bezoekers een pas uit het ei komen kuiken konden vasthouden, een grote haan konden aaien en hun krachten konden meten tijdens een wedstrijd eieren pellen.  

De Hondenshow had een groot deelnemersveld. Wel 14 honden gingen aan de hand van hun soms nog heel jonge begeleider door het parcours. De andere huisdiertjes werden zorgvuldig gekeurd door de dierenarts die Punkie van Maartje Kwantes aanwees als Huisdier van de Dag.

Terwijl de allerjongsten zich eindeloos vermaakten in het graanzwembad, werden er schapen geschoren, koeien gemolken en kalveren en kippen geschetst.  Op het plein bij de snackbar stonden koeien en schapen enerzijds rustig te herkauwen, anderzijds werd weer ouderwets fanatiek ringgestoken. En lieten vele pony’s zich voorbrengen door hun vaak ook keurig uitgedoste begeleider. Een demonstratie massage bij pony’s completeerde het geheel.

Zo werd het weer een ouderwets Beemster Boerenmiddagje. Dank aan iedereen die zich hier belangeloos voor heeft ingespannen!