Boerderijmiddag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/07/2016
13:00 - 15:00

Locatie
Marktpleinen

Categorieën


De vrijdagmiddag van de Beemster Feestweek, dit jaar op 29 juli, staat weer in het teken van de boerderij, met dit jaar speciale aandacht voor het thema “schaap”. Naast de gebruikelijke activiteiten zoals ringsteken, ponykeuring en allerhande vertier voor jong en oud, kan er deze middag ook geknutseld worden met klei onderleiding van Evalien de Lange. Verder zijn er natuurlijk weer verschillende dieren te bewonderen: koeien, paarden- en ponyrassen en natuurlijk schapen. Maar ook kleine huisdieren, o.a. kippen en konijnen van kleindiervereniging Het Raskonijn zijn present. Er worden schapen geschoren waarvan we gaan vilten en daarbij een demonstratie spinnen. Jong en oud kan komen kalverschetsen, (kunst)koemelken en meerijden in een aanspanning met Haflingers. Bij de kramen zijn Beemster producten en zaken die met het buitenleven te maken hebben te krijgen. Dus kom langs en proef het Beemster boerenleven op de authentieke marktpleinen in Middenbeemster. Aanvang 13.00uur, toegang is gratis. Hondenshow Iedereen, jong en oud, die een lieve en betrouwbare hond heeft, kan zich opgeven voor de hondenshow. Er is een parcours uitgezet en de deelnemers mogen iets over de hond vertellen en hem eventueel een kunstje laten doen. Een deskundige jury wijst de winnaar aan. Vervolgens kan de hond weer naar huis worden gebracht. Het is helaas niet mogelijk mee te doen aan de hondenshow en aan het ringsteken. Kom pronken met je kip of andere huisdieren: Iedereen kan zijn of haar kleine huisdier (bijvoorbeeld kip, konijn of cavia) opgeven voor de huisdierenkeuring. Er is een keurmeester aan wie de inzender mag vertellen hoe goed hij/zij voor het dier zorgt. Elk huisdier wordt beoordeeld en voorzien van commentaar. Uiteindelijk wordt het ‘Huisdier van de dag’ aangewezen. Voor elke deelnemer is er een herinnering en aardigheidje. Ringsteken: Ponyruiters t/m 15 jaar kunnen deze middag weer meedoen aan de ringsteekwedstrijd. Dat houdt in dat er in draf, zonder rijzadel, met een stok geprobeerd wordt om de ringen te steken. Voor het schoonste geheel (of leukst verkleed) is een speciale prijs. Deelname

geschiedt op eigen risico en het dragen van een goedgekeurde cap is verplicht. Ponykeuring: Na afloop van het ringsteken is het tijd voor de ponykeuring. Wie twaalf jaar of jonger is en een heel lieve en gehoorzame pony heeft, kleiner dan 1.20m, kan zich nu opgeven voor de ponykeuring. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemer en de pony in stap en draf, maar kijkt ook naar de verzorging van het geheel.

Opgeven:

Wil je aan één of meerdere onderdelen meedoen op deze middag? Mail dan uiterlijk voor woensdag 20 juli naar [email protected]. Ook heeft de Boerderijmiddag een eigen facebookpagina, deze houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de Boerderijmiddag, dus bezoek en like de pagina !

Programmaboekje boerderijmiddag