Boerderijmiddag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/07/2015
13:00 - 16:00

Locatie
Marktpleinen

Categorieën


De vrijdagmiddag op de marktpleinen staat weer in het teken van de boerderij, met dit jaar speciale aandacht voor ‘de kip en het ei’. Kom een kip vasthouden, rassen leren onderscheiden en van alles over eieren leren.

Daarnaast staan ook de gebruikelijke activiteiten zoals ringsteken, ponykeuring en allerhande vertier voor jong en oud op het programma. Er kan deze middag ook geknutseld worden met klei onder leiding van Evalien de Lange. Verder zijn er verschillende dieren te bewonderen: koeien, paarden- en ponyrassen en een aantal schapen. Maar ook  veel kippen, waaronder die van het Raskonijn zijn present. Jong en oud kan komen kalverschetsen, (kunst)koemelken en meerijden in een aanspanning met Haflingers.  En bij de  kramen zijn Beemster producten en zaken die met het buitenleven te maken hebben te krijgen. Dus kom langs en proef het Beemster boerenleven!

Hondenshow
In de Beemster lopen veel mooie en leuke (ras)honden rond. Wat is leuker dan daar over te
komen vertellen en deze te showen voor publiek? Iedereen, jong en oud, met een lieve en betrouwbare hond, kan zich daarom opgeven voor onze hondenshow. Er dient een parcoursje gelopen te worden en de deelnemers mogen iets over de hond vertellen en/of hem een kunstje laten doen. Voor elke deelnemer is er een leuke herinnering en de hond waarvan de jury het meest onder de indruk is, krijgt een mooie prijs. Daarna kan de hond weer naar huis worden gebracht.

Huisdierenkeuring
De Beemster basisschooljeugd kan zijn of haar kleine huisdier opgeven voor de huisdierenkeuring. Kippen zijn ook welkom! Er is een keurmeester die elk huisdier beoordeelt en voorziet van commentaar. Uiteindelijk wordt het ‘huisdier van de dag’ aangewezen. Voor elke deelnemer is er een herinnering en aardigheidje.

Ringsteken
Ponyruiters tot en met 15 jaar kunnen deze middag weer meedoen aan de ringsteekwedstrijd. Dat houdt in dat er in draf, zonder rijzadel, met een stok geprobeerd wordt om de ringen te steken. Voor het schoonste geheel (of leukst verkleed) is een speciale prijs. Deelname geschiedt op eigen risico en het dragen van een goedgekeurde cap is verplicht. 

Ponykeuring
Na afloop van het ringsteken is het tijd voor de ponykeuring. Ben je twaalf jaar of jonger en heb je een heel lieve en gehoorzame pony, kleiner dan 1.20m, geef je dan op voor de ponykeuring. Een deskundige jury beoordeelt jou en je pony in stap en draf, maar kijkt ook naar de verzorging van het geheel.

Opgeven
Wil je aan één of meerdere onderdelen meedoen op deze middag? Hieronder staat het inschrijfformulier. 

Graag per mail opsturen: [email protected] Dit mailadres kun je ook benaderen met vragen. Like ons ook op Facebook.com/boerderijmiddag voor het laatste nieuws.