Herdenking 4 mei

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/05/2016
18:00 - 20:30

Locatie
Zuidoostbeemster/Middenbeemster

Categorieën Geen Categorieën


In de Beemster worden op woensdag 4 mei alle slachtoffers van oorlogen en geweld herdacht. Het thema is: ‘Geef vrijheid door ’.
Het programma begint om 18.00 uur met een korte herdenking in woord en gebed bij het monument aan de Zuiderweg. Het squadron van de R.A.F.A (de Royal Air Forces Association) brengt daar, bij goed weer, een vliegend eresaluut aan hun collega’s die daar zijn omgekomen. Om 19.00 uur wordt de herdenkingsbijeenkomst vervolgd in de Keyserkerk in Middenbeemster. Burgemeester Van Beek  houdt een toespraak en een jonge veteraan zal een voordracht geven. Ook wordt er een voordracht gegeven door dominee dr. Stuart Blythe. Voor de muzikale omlijsting zal worden gezorgd door: Rebounce Vocal Group o.l.v. Joke Tulp, het Koperensemble van de Beemsters Fanfare en de organist.
Na het zingen van zowel het Engelse als het Nederlandse Volkslied, volgt de Stille Tocht naar het monument op ’t Landje. Daar speelt de R.A.F.A Pipe Band, waarna om klokslag acht uur twee minuten stilte volgt. De ‘Last Post’ en het ‘Reveille’ zullen weer klinken uit de trompet van Martin Stroet.
Hierna volgt de kranslegging en defilé langs het monument.