Provinciaal veebeoordelen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/07/2016
10:15 - 15:00

Locatie
IJsbaanterrein

Categorieën


Het Provinciaal Veebeoordelen is tijdens de Beemster Feestweek op vrijdagmorgen weer een schitterend agrarisch evenement. Tien mooie melkkoeien worden door ongeveer 100 deelnemers, uit heel Noord-Holland, beoordeelt. Zij kijken onder andere naar het frame/robuustheid, uier, benen en het totale plaatje van de koe oftewel het algemene voorkomen. Er wordt ook gekeken hoe de koe loopt. Een echte Missverkiezing, maar dan met koeien. En welke deelnemer is volgens de jury de beste in het beoordelen?

Dit jaar zijn er weer twee leeftijdscategorieën: tot 30 jaar en vanaf 30 jaar!

In het ochtendgedeelte, dat om 10.15 uur begint, zal iedere deelnemer schriftelijk vijf melkgevende vaarzen en vijf melkgevende koeien keuren.

De tien deelnemers die het beste keuringsrapport hebben moeten ’s middags een mondelinge toelichting geven over de plaatsing van de koeien. Een deskundige jury, met onder andere de inspecteur van het Nederland Rundvee Stamboek, beoordeelt dan wie zich kampioen Veebeoordelen van Noord-Holland mag noemen. Het middaggedeelte duurt van 13.00 uur tot 15.00 uur, inclusief de prijsuitreiking.

Dit evenement is voor jong en oud en natuurlijk mag de echte koeienliefhebber zeker niet ontbreken! Toegang is gratis!

DSC01572