Fiets ‘m erin, zondag 7 juni 2015

Op zondag 7 juni 2015 vond voor de tweede maal het spektakel Fiets ‘m erin bij de Beemsterbrug plaats.  Het thema was dit jaar ‘Samen kom je verder’, dit in het kader van de samenwerking tussen de gemeentes Beemster en Purmerend. Maar liefst 46 startnummers stonden er op de lijst en hieronder vielen ook de fietsen waar 2, 3, 4 of 6 personen op zaten.
Het was heerlijk weer en rond 12 uur was de tribune aan de Beemster-kant al aardig gevuld, ook aan de Purmerend-zijde en in verschillende bootjes in het water hadden diverse toeschouwers zich al verzameld. De presentatie was dit jaar weer in handen van Pepijn van Halderen en de jurering werd gedaan door burgemeester Joyce van Beek van de gemeente Beemster en burgemeester Don Bijl van Purmerend.
Om 12.30 werd het eerste startschot gelost en de eerste deelnemer gaf gelijk het goede voorbeeld door de overkant te halen in een tijd van 7.53.  Van de 46 deelnemers, waren er maar 13 startnummers welke de bel lieten klinken. Hierbij waren ook twee tandems en zelfs een vierpersoonsfiets. Dit betekende dus ook een hoop spektakel met fietsen welke in de Beemsterringvaart belandden.
De vrijwilligers op het finish-plateau visten de fietsen weer uit het water en voor de zwaardere fietsen stond er een kraan van Van ’t Hek klaar. Ook de duikers lagen in het water om te assisteren bij de fietsen en deelnemers die te water raakten.

Tussen de deelnemende fietsen, zaten spectaculaire verschijningen. Jongens in een bananenpak, een koeienfiets met een deelnemer op klompen als bestuurder, een proud-to-be-fout fiets, een fiets met een aardige voorgevel en beste billen, hoge tweewielers, zes in roze shirts gehulde jongens op een één fiets, een tandem met twee 50+-heren erop, een badkuip, plonsmobielen en een vierpersoonsfiets in de Beemsterkleuren. Ook was er een fiets van Stichting Beemster Gemeenschap, versierd met ballonnen en op de fiets Johan Duijn en Nelleke Glorie van sectie sport, gehuld in hun BG polo en vlag als cape. Zij deden een promotiepraatje voor het volgende sportieve evenement van de BG; de zeskamp op zondag 26 juli. Opgave hiervoor is al mogelijk via [email protected].

In de pauze werd het publiek verrast met een spectaculair optreden van de heren van flyboarden in Haarlem.
Nadat alle deelnemers geweest waren, kwamen de beide burgemeesters van de tribune naar het startplateau om de prijzen uit te reiken. In de top 3 van de snelste deelnemers moesten de Beemsterlingen Mark Velzeboer en Damian Postma, de Purmerender Gino Cardinale voor zich laten. Gino had met 6.97 de snelste tijd van de dag.
De originaliteitsprijs ging naar Niels Koning, Rick Zijp, Simon Smit, Tim van der Mark, Roy Brune en Bart Pieter Ordeman. De burgemeesters waren het er unaniem over eens dat deze vriendengroep het thema ‘Samen kom je verder’, het beste in beeld had gebracht.
De pechprijs ging naar Rutger Muller & Brian Jonk, zij hadden vlak voor hun start een lekke band.

Een evenement als deze is natuurlijk nergens zonder de vele vrijwilligers, sponsoren, EHBO, duikers, heren van het geluid, catering, jury, presentator en de gemeentes Beemster en Purmerend. Met elkaar kunnen we terugkijken op een mooie en geslaagde dag!

Uitslagen:
Snelste individuele deelnemers:
1.    Gino Cardinale (Purmerend) 6.97
2.    Mark Velzeboer (Beemster) 7.12
3.    Damian Postma (Beemster) 7.30
4.    Niels van Tilburg (Beemster 7.38
5.    Jochem Muller (Beemster) 7.53
6.    Thijs Kruiswijk (Beemster) 7.82
7.    Ludo (Purmerend) 7.89
8.    Engel Dekker (Beemster) 7.99
9.    Joost Velzeboer (Beemster) 8.11
10.    Jim Worp (Beemster) 11.20

Snelste duo’s/teams:
1.    Gido Bleeker & Mike de Wit (Beemster) 10.36
2.    Sil Sluiters & Sem Rietveld (Monnickednam) 11.77
3.    Team Null Stess (Beemster) 1.16.75

Originaliteitsprijs:
Niels Koning (Purmerend), Rick Zijp (Beemster), Simon Smit (Beemster), Tim van der Mark (Beemster), Roy Brune (Oudendijk) en Bart Pieter Ordeman (Beemster)

Pechprijs:
Rutger Muller & Brian Jonk (Beemster)