Programma Beemsterkermis 2021

Voorafgaand aan de Beemster Feestweek 2021

* zaterdag 24 juli *
KONINKLIJK WARMBLOED PAARDENSTAMBOEK NEDERLAND,
REGIO NOORD-HOLLAND
Beemsterruiters Nekkerweg, aanvang 9.30 uur

Deze dag wordt op het terrein van de Beemsterruiters aan de Nekkerweg te Middenbeemster de centrale keuring van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) Regio Noord-Holland gehouden. Op de centrale keuring komen de beste veulens en paarden uit Noord-Holland. Tevens hebben wij deze dag diverse shows met onder andere een clinic van Patrick van der Meer, tuigpaarden voor de kar, huldigingen en een clinic fokmerries. De dag zal rond de klok van 16:30 uur eindigen. Het belooft een mooie, spannende dag te worden. De toegang is gratis.

VISWEDSTRIJD
Klaas Hogentoornlaan te Middenbeemster, aanvang 19.00 uur

In verband met een andere locatie van de kermis vindt ook de viswedstrijd op een andere plek plaats. Ditmaal op een nieuwe locatie, dichtbij het IJsbaanterrein: de Klaas Hogetoornlaan (voor de Brandweerkazerne). Een ploeg bestaat uit 5 personen waarvan één schrijver. Proef de ontspannen en gezellige sfeer aan de waterkant en meld je aan om een dobbertje uit te gooien! Opgeven kan tot en met woensdag 21 juli 2021 via [email protected]. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per team. Let op! Aansluitend is de prijsuitreiking op het IJsbaanterrein.


UITGEBREID PROGRAMMA VAN DE BEEMSTER FEESTWEEK 2021
Van zondag 25 juli tot en met zondag 1 augustus

De meeste kermisattracties zijn tijdens de Beemsterkermisweek van zondag 25 juli t/m
1 augustus van 12.00 uur tot 22.00 uur volop in beweging! Uitzondering is vrijdag 30 juli van 14:00 tot 00:00 en op zaterdag 31 juli van 12:00 tot 00:00 uur.


Dag 1: * zondag 25 juli *
398-STE BEEMSTER BIDDAG
Kerk te Middenbeemster, aanvang 10.00 uur
De Biddag wordt dit jaar georganiseerd in de kerk van Middenbeemster met muzikale medewerking van de Beemster koper Ensemble en Femke Leek, solozang. Gezien de 1,5m kunnen wij minder bezoekers in de kerk toelaten dan normaal. Daarom dient er vooraf gereserveerd te worden. Wilt u graag van een plekje voorzien zijn? Stuur dan vanaf 15 juli 2021 een e-mail naar [email protected] of bel naar
0299-681403. De dienst is voor jong en oud! Wees welkom!

ZESKAMP
IJsbaanterrein te Middenbeemster, aanvang 11.30 uur
De eerste zondag van de Beemster Feestweek zal gestart worden met de Zeskamp!
De zeskamp zal beginnen om 11.30 uur. Op het ijsbaanterrein gaan de teams de strijd aan op een aantal nieuwe onderdelen maar daarnaast ook op een aantal bekende spellen uit eerdere jaren. In totaal zal ieder team acht spellen spelen. Met alle spellen kunnen punten behaald worden om zo door middel van een klassement te kunnen strijden om leuke teamprijzen. Gedurende dit evenement zal ons terras geopend zijn en wordt u bediend door de vrijwilligers van Buurtvereniging Ons Hoekje en De Beemster Fanfare.

Wil je graag meedoen met een team? Ieder team bestaat uit minimaal 6 personen
(max 8), waarvan ten minste 2 dames (minimale leeftijd 16 jaar, op de dag). Kosten voor deelname zijn €30,- per team, te voldoen uiterlijk 15 minuten voor aanvang bij de jurywagen. Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 21 juli 2021 via [email protected]. Let wel op: er is plek voor maximaal 24 teams, VOL is VOL. Inschrijving is pas definitief na het ontvangen van een bevestiging.


OPENING KERMIS
IJsbaanterrein te Middenbeemster, aanvang 14.00 uur
Vandaag wordt op het IJsbaanterrein de kermis geopend door Burgemeester Heerschop.


Dag 2: * maandag 26 juli *
PRIKKELVRIJE KERMISMIDDAG
Kermis op het IJsbaanterrein te Middenbeemster, aanvang 15.00 uur
De Beemsterkermis is écht voor iedereen; dus ook voor mensen en kinderen met een beperking en ouderen. Dit jaar vindt voor de vierde keer de prikkelvrije kermismiddag plaats. De kermisexploitanten houden speciaal rekening met deze speciale bezoekers. Alle attracties dempen de lichten en het geluid, zodat er minder prikkels zijn en iedereen kan genieten van de attracties. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur mogen diegenen die zich hebben aangemeld met hun begeleider in de attracties.

Aanmelden kan tot vrijdag 23 juli 2021 door een mail te sturen naar [email protected]. Aangeboden door Stichting Beemster Gemeenschap en de deelnemende kermisexploitanten.


Dag 3: * dinsdag 27 juli *
STEENWERPEN
In verband met te weinig aanmeldingen hebben wij als bestuur besloten om deze activiteit niet door te laten gaan. Hopelijk kunnen we er volgend jaar weer een groot succes van maken!

Dag 4: * woensdag 28 juli *
VOLLEYBALTOERNOOI
IJsbaanterrein te Middenbeemster, aanvang 16.45 uur
Dit jaar zal er weer een volleybaltoernooi gehouden worden, echter in een iets ander jasje dan jullie gewend zijn. Er zal dit jaar namelijk gespeeld worden op het gras van het IJsbaanterrein. De teams zullen op het IJsbaanterrein punten proberen te behalen om met de eerste prijs naar huis te kunnen gaan. De puntentelling gaat volgens het Ralley Point Systeem en tijdens de wedstrijden wordt er onderhands geserveerd.

Teams, bestaande uit minimaal 4 personen (maximaal 6) waarvan minimaal 1 dame, kunnen opgegeven worden via [email protected]. Er is plaats voor 40 teams om mee te doen aan dit spektakel. Per team mogen er slechts twee spelers lid zijn van een volleybalvereniging waarvan er slechts één in het veld staat.

Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 25 juli 2021. De inschrijving van je team is pas compleet na ontvangst van een bevestiging. Voor dit toernooi geldt VOL is VOL. De kosten bedragen €20,- per team, te voldoen 15 minuten voor aanvang bij de jurywagen. Het toernooi zal starten om 17.00 uur. Gedurende dit evenement zal ons terras geopend zijn en wordt u bediend door de vrijwilligers van Buurtvereniging Ons Hoekje en De Beemster Fanfare.


Dag 5: * donderdag 29 juli *
SKELTERRACE
Rondom de speeltuin bij het stratenblok Vlijthoeve, Aurora en Belthoeve, aanvang 18.30 uur
Op een eigen trapskelter (of geleend van een vriendje of vriendinnetje) wordt op deze donderdagavond een parcours afgelegd door de kinderen (leeftijd 3-12 jaar) uit de Beemster. Het parcours gaat rondom de natuurspeeltuin bij het stratenblok Vlijthoeve, Aurora en Belthoeve! Ook dit jaar is er weer een startronde voor de 3 en 4 jarigen! De 5 en 6 jarigen rijden ook één ronde, 7 jaar en ouder rijden twee rondes.

De start voor de kleinste deelnemers is om 18.30 uur. Waarna de opvolgende leeftijdscategorieën aan bod komen. Indien er meer dan 12 opgaven zijn per leeftijdscategorie worden er meerdere manches gereden van dezelfde leeftijdscategorie wat zorgt voor meerdere nummers 1, 2 en 3 van dezelfde leeftijd.

Kom op tijd, zodat iedereen op tijd aan de start kan verschijnen en zorg ervoor dat je als coureur dichte schoenen draagt! Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de skelterrace. Alle deelnemers ontvangen na afloop een leuke herinnering aan de wedstrijd.

Meedoen? Geef je naam en leeftijd door via [email protected] of zorg ervoor dat je op de avond zelf 15 minuten vóór start bij de jurywagen aanwezig bent om jezelf in te schrijven.

Dag 6: * vrijdag 30 juli *
BOERDERIJMIDDAG
IJsbaanterrein te Middenbeemster, 12.00 uur – 15.00 uur
De vrijdagmiddag van de Beemsterkermisweek staat weer in het teken van de boerderij. Naast de gebruikelijke activiteiten zoals een hondenshow, ringsteken, schapen scheren zijn er natuurlijk weer verschillende dieren te bewonderen zoals koeien, paarden-/ponyrassen en schapen. Natuurlijk mogen ook de kleine huisdieren, o.a. kippen en konijnen niet ontbreken. Jong en oud kunnen spijkerslaan, een kalf schetsen en (kunst)koe melken. Ook zijn er bij de kramen Beemster producten en zaken die met het buitenleven te maken hebben. Dus kom langs en proef het Beemster boerenleven in Middenbeemster. Geef elkaar de ruimte en denk om de 1,5m die gehandhaafd moet worden. Toegang is gratis. Aangezien dit een doorstroomactiviteit is, hoeft u geen toegangsbewijs mee te brengen.

Gedurende dit evenement zal ons terras geopend zijn en wordt u bediend door de vrijwilligers van Buurtvereniging Ons Hoekje en De Beemster Fanfare.

Hondenshow
Iedereen, jong en oud, die een lieve en betrouwbare hond heeft, kan zich opgeven voor de hondenshow. Er is een parcours uitgezet en de deelnemers mogen iets over de hond vertellen en hem eventueel een kunstje laten doen. Een deskundige jury wijst de winnaar aan. Vervolgens kan de hond weer naar huis worden gebracht. Het is helaas niet mogelijk mee te doen aan de hondenshow èn het ringsteken. Wees er snel bij want VOL is VOL!

Kom pronken met je kip of andere huisdieren
Iedereen kan zijn of haar kleine huisdier (bijvoorbeeld kip, konijn of cavia) opgeven voor de huisdierenkeuring. Er is een keurmeester, aan wie de inzender mag vertellen hoe goed hij/zij voor het dier zorgt. Elk huisdier wordt beoordeeld en voorzien van commentaar. Uiteindelijk wordt het ‘Huisdier van de dag’ aangewezen. Voor elke deelnemer is er een herinnering en aardigheidje.

Ringsteken
Ponyruiters tot en met 15 jaar en maximaal D pony kunnen deze middag weer meedoen aan de ringsteekwedstrijd. Dat houdt in dat er in draf, zonder rijzadel, met een stok geprobeerd wordt om de ringen te steken. Voor het schoonste geheel (of leukst verkleed). Het thema is Sprookjes daarvoor is een speciale prijs. Deelname geschiedt op eigen risico en het dragen van een goedgekeurde cap is verplicht. Door de vele vraag is de ponykeuring weer terug. Vinden jullie het leuk? Geef je dan snel op!

Opgeven
Wil je aan één of meerdere onderdelen meedoen op deze middag? Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 20 juli 2021 door een e-mail te sturen naar [email protected]. Hiervoor geldt VOL is VOL.

KINDERMIDDAG OP DE KERMIS
Kermisterrein op de IJsbaan te Middenbeemster, 14.00 uur – 18.00 uur
De gehele middag gelden, tegen inlevering van de kortingsbonnen in deze Binnendijks, voor de meeste kermisattracties aantrekkelijke prijzen. Kom vanmiddag gezellig naar de kermis!


Dag 7: * zaterdag 31 juli *
FAMILIE SPEL-SPEURTOCHT DOOR HET DORP
IJsbaanterrein te Middenbeemster, 11.00 uur – 16.00 uur
Sectie Welzijn is blij dat er in deze week een activiteit vanuit hun sectie doorgang mag krijgen. Er is gekozen om een activiteit voor jong en oud, een familie spel-speurtocht, door het dorp te organiseren. Een speurtocht door Middenbeemster met leuke vragen en opdrachten uitgezet door Geert Heikens in samenwerking met sectie Welzijn van de BG. Op diverse locaties zijn er activiteiten uitgezet, wij benoemen vol trots de samenwerking met Brandweer Beemster die ons ook dit jaar hierbij wil ondersteunen met een spectaculaire activiteit.

Trekker Behendigheidswedstrijd
Terrein van de Beemsterruiters aan de Nekkerweg, aanvang 16.30 uur
Twee jaar geleden heeft een groep enthousiaste Beemsterlingen een nieuwe commissie samengesteld en de Trekker Behendigheidswedstrijden in een nieuw jasje gestoken. De spelen worden met een trekker uitgevoerd in koppels van twee personen, waarbij jouw rijkunsten en vaardigheden worden getest middels diverse proeven. Iedere deelnemer is verplicht om in het bezit te zijn van een trekker- of autorijbewijs. Entree is gratis en de prijsuitreiking is direct aansluitend. U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar [email protected]. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per koppel te voldoen. De betaling vindt op de avond zelf plaats. Deelname is vanaf 16 jaar en op eigen risico. Voor deze activiteit geldt VOL is VOL.


Dag 8: * zondag 1 augustus *
BEEMSTERMIDDAG
IJsbaanterrein te Middenbeemster, aanvang 14.00 uur
De afsluiting van de Beemsterkermisweek wordt dit jaar in een andere vorm gestoken, dan u van ons bent gewend. Vanavond staat net als voorgaande jaren het katknuppelen op het programma.

Wilt u een gezellige middag meedoen met katknuppelen? Dan is vooraf inschrijven noodzakelijk. Deelname vanaf 16 jaar. Opgeven is alleen mogelijk op maandag 19 juli 2021 vanaf 19:00 uur via [email protected]. Er is ruimte voor 50 deelnemers, dus zorg dat je er op tijd bij bent! De inschrijving is pas definitief na een bevestiging van ons. Omdat dit een geplaceerd evenement is, is onze bevestiging tevens uw toegangsbewijs. Vergeet deze daarom niet mee te nemen!

Om 14.00 uur wordt het toernooi gestart, waarna er rond 15.30 uur een vrijwilliger in het zonnetje wordt gezet door het hoofdbestuur van Stichting Beemster Gemeenschap. Aan een door u gekozen vrijwilliger wordt de waarderingsprijs uitgereikt. Hierna volgt een tweede ronde katknuppelen. Tevens zal Nicky de Jong deze middag omlijsten met onder andere een goochel- en ballonact.

De meeste kermisattracties zijn tijdens de Beemsterkermisweek van zondag 25 juli t/m
1 augustus van 12.00 uur tot 22.00 uur volop in beweging! Uitzondering is vrijdag 30 juli van 14:00 tot 00:00 en op zaterdag 31 juli van 12:00 tot 00:00 uur.


Terras
Gedurende de Beemsterkermisweek is het terras op het IJsbaanterrein geopend. De bediening vindt plaats door Buurtvereniging ons Hoekje en de Beemster Fanfare. Het is niet toegestaan om eigen consumptie mee te brengen en te nuttigen op het terras.

EHBO
Tijdens de Beemsterkermisweek 2021 is op de volgende data een EHBO post ingericht bij de kantine van de IJsbaanvereniging op het IJsbaanterrein in Middenbeemster.

Zaterdag 24 juli           KWPN
Zondag 25 juli             zeskamp
Dinsdag 27 juli             steenwerpen
Woensdag 28 juli         volleybal
Vrijdag 30 juli               boerderijmiddag
Zaterdag 31 juli           kindermiddag

Vele vrijwilligers van onze lokale EHBO Beemster zetten zich deze week, tijdens de diverse evenementen, weer belangeloos in.

Evenementen
Tijdens de meeste activiteiten die door Stichting Beemster Gemeenschap worden georganiseerd, zijn de hulpverleners van EHBO Beemster, herkenbaar aanwezig.

Verbandpost
Gedurende de hele feestweek is in het ijsclubgebouw op het ijsbaanterrein een verbandpost.

In alle andere gevallen neemt u contact op met: uw eigen huisarts
de huisartsenpost à 0299 – 31 32 33
indien elke seconde telt à 112

ONBEWAAKTE FIETSENSTALLING
Tijdens de kermisweek is er een onbewaakte fietsenstalling op het grasveld bij het IJsbaanterrein te Middenbeemster. Het plaatsen van uw fiets is geheel op eigen risico.

Privacy
Tijdens de Beemster Feestweek en Kermis is de kans aannemelijk dat u of één van uw kinderen wordt gefotografeerd en/of gefilmd. Gemaakte foto’s en filmpjes, door Geert Heikens van de Binnendijks of Christy Rijser van de Uitkomst, worden uitsluitend op de website en Facebookpagina van Stichting Beemster Gemeenschap en in de Binnendijks en de Uitkomst geplaatst en worden niet verstrekt aan derden.

Kijk voor meer info op onze website www.stichtingbeemstergemeenschap.nl en vind en like ons op Facebook.