Skelterrace, donderdag 30 juli 2015

Donderdag 30 juli 2015 was het dan zover, de skelterrace. 60 kinderen verschenen aan de start van het nieuwe parcours rondom de houten speeltuin in de wijk Leegwater III. Omdat dit parcours wat korter is dan het vorige parcours werd er gelijk vanaf de 5 jarigen al 2 rondes gereden. De 8 t/m 10 jarigen reden 3 rondes en de snelle rijders van 11 en 12 jaar mochten wel 4 rondes rijden!

Het nieuwe parcours beviel goed, coureurs vonden het een leuk parcours en ook voor het publiek was het leuk om de kinderen tijdens de gehele ronde te kunnen volgen rondom de speeltuin. Wel was er wat moeite met de derde bocht waar een kleine drempel in de route voor een klein aantal coureurs toch zorgde voor valpartijen. Bij de 5 jarigen was een grote strijd losgebarsten tussen Huub Jonk, Nils Groot en Tycho van de Nes. Huub Jonk ging uiteindelijk naar huis met een gouden medaille, Tycho van de Nes met zilver en Nils Groot mocht het erepodium afsluiten met een bronzen medaille. De plaatsen naast het podium waren voor de strijdende meiden, namelijk Britt van den Bos, Amber de Vries en Aafke Francis. Bij de 6 jarigen hadden we een dame, Pien Stolp, op het erepodium. Zij ging naar huis met de zilveren medaille. De gouden medaille was hier voor Ruben van Dijk en brons mocht met Jesse Hellingman mee naar huis! Bij de 7 jarigen werden de prijzen verdeeld tussen Vincent Koopman, Sven Groot en Tessa Oudshoorn.

De kleine groep coureurs bij de 8 jarigen zorgde er niet voor dat de strijd er minder om werd! Uiteindelijk werd het erepodium beklommen door Jens Groot (goud), Dave de Boer (zilver) en Jesper Nieuwenhuizen (brons). Bij de 9 jarigen op het erepodium een aantal bekende namen van voorgaande jaren, namelijk Bram Oudshoorn, Syb van der Helm en Sander Leeuw. 2 dames stonden er aan de start van de 10 jarigen en één daarvan wist zich keurig te handhaven tussen het mannelijke geweld. Nienke de Jonge ging hier naar huis met de zilveren medaille. Helaas moest ze toegeven aan de snelle Niek Bierens en mocht Tycho Bakker de bronzen medaille mee naar huis nemen.

De 11 jarigen gingen voor het eerst 4 rondes rijden. Clemens Oudshoorn liet hier al snel zien wie de snelste van het veld was. Hij had alle rondes al gereden toen de laatste coureurs nog moesten beginnen aan hun 4de ronde. De zilveren medaille was in deze klasse voor Tara van der Helm en de bronzen medaille ging met Steijn van Harlingen mee naar huis. Bij de 12 jarigen hadden we aan de start plotseling meer deelnemers dan vooraf bekend. Er waren nog een aantal coureurs die op het laatste moment toch besloten om mee te doen. Hoe groter het deelnemersveld, hoe meer strijd er losbarst! Daniel Klein Veldeman reed hier lange tijd aan kop na een val van Jur Bierens in de derde bocht tijdens de eerste ronde. Jur wist zich echter goed te herstellen en wist in de laatste ronde Daniel nog in te halen waardoor hij naar huis ging met een gouden medaille. Daniel moest genoegen nemen met zilver en de bronzen medaille mocht met Jamie Dol mee naar huis. 

Alle deelnemende coureurs gingen naar huis met een vaantje en een kermismuntje.

Einduitslag Skelterrace 2015