Viswedstrijd – zaterdag 23 juli 2022

Zaterdagavond 23 juli werd de viswedstrijd weer gehouden. Na een eenmalige locatiewijziging, vorig jaar, naar de Klaas Hogetoornlaan werd er nu weer gevist op de oude stek; de twee sloten bij Poortugal en de vijver.

Er waren maar liefst 15 teams aangehaakt om te hengelen naar mooie prijzen. Tevens werd er erg veel vis gevangen dit jaar, maar liefst 425 stuks! Team ‘’zo fris als een vis’’ won de tellersprijs, zij zaten er het dichtst bij met 410 vissen.

Door iedereen werd veel witvis gevangen, maar ook wat baarsen, een karper en voor de paling zijn we na afloop nog maar even naar de visboer gelopen. Ook de goudvissen lieten zich dit jaar slecht vangen.

Jeroen Buijs en Hans Schipper hadden een gedeelde 1e plaats in de categorie beste man, zij vingen allebei 17 vissen. Hierdoor moest er geloot worden, Hans was de gelukkige en ging er met de 1e prijs vandoor. Vorig jaar won hij volgens mij ook maar dat was volgens Hans Anders, blijkbaar loopt er nog een 2e Hans rond.

Iedereen kent Hans natuurlijk als het vertrouwde gezicht van het Da Vinci College, maar daarvoor was Hans Schipper, daar zal hij wel z’n visserskunsten aan overhouden hebben.

Toevallig hadden ook beide heren een gedeelde 1e plaats als het gaat om beste team. Ook hiervoor moest er dus geloot worden, en voor aanvang van het loten zei Jeroen: ‘’Ik zalm winnen’’, en dit bleek ook zo want Hans ving bot.

Beste dame was Kyena uit het team ‘’in de haak’’ met maar liefst 18 vissen!

Teamprijzen:

  1. Familie Buijs, 47 vissen
  2. Kroostduikers, 47 vissen
  3. Karperwacht, 42 vissen

Hopelijk heeft iedereen een fijne kermis gehad en onthoud: Beter 1 vis in de hand dan de lucht van 10.

Hopelijk tot volgend jaar!

Mark Buis
Sectie Sport