WAARDERINGSPRIJS 2020/2021

WIE VERDIENT VOLGENS U DE BG WAARDERINGSPRIJS 2020/2021?

Omdat de sportpenning en de Beemster cultuurprijs niet meer worden uitgereikt door de Gemeente Beemster heeft Stichting Beemster Gemeenschap de BG Waarderingsprijs in het leven geroepen.

De BG Waarderingsprijs wordt jaarlijks tijdens de Beemster kermisweek toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon welke op bijzondere wijze of door een origineel initiatief de Beemster op de kaart zet en/of zich verdienstelijk maakt voor de Beemster. De voorzitters van de secties en het dagelijks bestuur van de BG hebben drie nominaties gekozen uit een selectie van het hoofdbestuur.

Breng uw stem uit!
Vanaf zaterdag 17 juli 2021 tot woensdag 28 juli 2021 is het mogelijk uw stem uit te brengen. In de week van de sluitingsdatum worden de stemmen geteld en vervolgens uw gegevens verwijderd.  

De genomineerden zijn:

1. Breedband Beemster
Er is een supersnel glasvezelnetwerk in de Beemster aangelegd. Pieter Wickel en Frank van Boven hebben van 2014 tm 2020 hier vele uren vrijwilligerswerk  in zitten. Op hun doorzettingsvermogen en tomeloze inzet ook na tegenslagen  hebben zij dit resultaat voor de Beemster bereikt.

2. Stichtingsbestuur Hospice Thuis van Leeghwater
Het Hospice Thuis van Leeghwater is een warme thuis vervangende omgeving voor mensen in hun laatste levensfase. De Stichting is een vrijwilligersorganisatie waar gemiddeld 75 personen werkzaam zijn in verschillende groepen. Dit jaar bestaan zij 10 jaar. Bijna 25.000 diensten zijn verzorgd door de vrijwilligers. Omgeven door hun dierbaren zijn hier bijna 500 bewoners heengegaan. Natuurlijk met veel verdriet, maar ook met veel liefde , vreugde en mooie dingen.

3. Geert Heikens
Wie kent Geert niet?! Een Beemsterling bekend door zijn vele vrijwilligerswerk op allerlei fronten van politiek tot cultuur. Te veel om allemaal te benoemen. Geert is hoofdredacteur van de Binnendijks en maakt daarvoor ook veel foto’s. Geert kennen wij van de theatrale rondleidingen door de historische kern van Middenbeemster die hij op zijn eigen grappige manier verzorgd. In 2019 heeft hij op eigen initiatief het prachtige boek “Beemster in Beeld” samengesteld met foto’s van de Beemster. Dit jaar is hij, in verband met het 100-jarig bestaan in 2022, gestart met het opzetten van een reünie voor oud-leerlingen van de ULO in Middenbeemster.