Zeskamp, zondag 26 juli 2015

Startend met een mooie zondagmiddag begon deze Zeskamp dit jaar met een ereronde met als thema Feest. De burgemeester en voorzitter van de BG waren de juryleden tijdens deze ereronde en hebben unaniem een winnaar kunnen kiezen voor de originaliteitsprijs.
Om 13.00 uur gingen alle spellen en alle teams met veel plezier van start. In totaal werd
door ieder team acht spellen uitgevoerd waarvan zes spellen tegen een ander team en twee spellen individueel. Eén van de individuele spellen was de mysteriegame. Bij het mysteriegame moest het team door middel van een touw 2 verschillende houtblokken uit het midden van een grote cirkel tillen zonder dit touw te knopen en zonder zelf in de cirkel te gaan staan. Het andere individuele spel was de wip. De wip is een spel dat jaren geleden ook gebruikt werd tijdens de zeskamp in de Beemster Feestweek. Doel van dit spel was om de wip met zoveel mogelijk gewicht in balans te houden. Een aantal teams hadden hier erg veel moeite mee, maar er waren ook zeker een aantal teams die het maximale gewicht in balans konden houden. Bij de stormbaan zijn flink aantal punten gehaald door meerdere teams, ook omdat dit één van de favoriete spellen was waar dit jaar de joker (verdubbelaar) op ingezet werd. De helmenrace bezorgde alle deelnemers een nat pak. Uiteindelijk kwam er meer water over de deelnemers terecht dan in de emmer aan het einde van het parcours. De laatste paar teams bij dit spel hadden een paar druppels extra door de regenbui die over het ijsbaanterrein kwam. Speciaal voor deze zeskamp was een puzzel gemaakt met het BG logo, deze werd door ieder team keurig aan het einde van een bierkratparcours in elkaar gezet. Gelukkig zorgde het waterbad tussendoor voor een verfrissing van de deelnemers. Door middel van een skippybal moesten zij proberen om de tegenstander van de balk af te gooien. De grote hoeveelheid lakens die bij het blind volleybal werden gebruikt om de bal op te vangen waren achteraf niet nodig. De teams hebben met beleid gespeeld en de lakens grotendeels intact gelaten. Waar de teams nog wel de meeste kracht moesten gebruiken was bij het touwtrekken. Dit onderdeel werd herhaald vanaf de zeskamp van 2013 en werd weer met veel plezier gespeeld door de teams.
Eindprijzen werden verdeeld met als winnaar Ons Hoekje met 173 punten, 2de plaats (172 punten) was voor Team A, uh correctie Team B en de 3de plaats werd ingenomen door Kok en Co met 161 punten. De poedelprijs ging dit jaar mee naar huis met team Zonnedael, die ondanks de lage punten (59) alsnog een ontzettend leuke dag hadden gehad.

Uitslag Zeskamp 2015:
1. Ons Hoekje (173 punten)
2. Team A, uh correctie Team B (172 punten)
3. Kok en Co (161 punten)

DSQ:
puur Hollands (67 punten/ 1 spel niet gespeeld)
Charlie’s angels (78 punten/ 1 spel niet gespeeld)