Beachvolleybal vrijdag 29 juli 2022

Dit jaar werd het beachvolleybaltoernooi niet op de gebruikelijke woensdag, maar op de vrijdag in de kermis georganiseerd. Gelukkig maakte dit voor de deelnemers niet uit, ruim een week voor het evenement plaatsvond zat het weer vol met 35 enthousiaste teams. Zowel oude bekende teams, maar ook vele nieuwe gezichten wilden weer strijden om de titel dit jaar.

’s Morgens werd het zand weer gestort door loonbedrijf en grondverzet J.A.N. Koning, zodat de BG Sectie Sport hierna de velden kon gaan opbouwen. De zes velden lagen er keurig bij rond de middag. Om 17.10 begon de eerste wedstrijd, en ging de poulefase van start. Het weer was super met een zonnetje, weinig wind en een graad of 22. Ieder team speelt 4 wedstrijden in de poulefase. Er werd enthousiast gespeeld door de teams, en gelukkig was er genoeg water te verkrijgen bij de jurykeet om het vocht peil op niveau te houden. Om 20.00 waren de poulefases voorbij en waren de teams voor de kwartfinales bekend. Uiteindelijk werden de halve finales, en de (troost)finales gespeeld door Rukkers Schermerhorn, Olofsen Interieurbouw, Team 1 en Team 2.

De uiteindelijke winnaar werd Team 2, welke nu 4 jaar op rij gewonnen heeft bij de beachvolleybal.  Wie pakt dit team volgend jaar aan!?
Team 1 is tweede geworden en de derde plaats is naar Olofsen Interieurbouw gegaan.

We bedanken J.A.N. Koning voor het zand, de EHBO voor hun inzet, Marije Francis voor het speakeren, de heren van het geluid voor het geluid, de verkeersregelaars voor het veilig houden van de omgeving, en natuurlijk de deelnemers voor het enthousiaste spelen!

Skelterrace

Maar liefst een record aantal van 89 kinderen verschenen afgelopen donderdagavond aan de start van de skelterrace. Het weer was goed, licht bewolkt met een lekker windje, en ook het publiek was goed gestemd.

Om 18.30 uur gingen de jongste deelnemers van 3 jaar van start met hun ronde om de natuurspeeltuin heen. Kaj Roet ging er met het goud vandoor, Jelte de Heer pakte het zilver en de bronzen medaille was verdiend door Jens Roelofsen. Bij de 4-jarigen was hier de eerste plaats verdiend door Boaz van der Hulst, gevolgd door Niek Huiberts met zilver en Stijn Knook met brons. Bij de 5-jarigen was het ook weer een spannende race. Jan Francis is hierbij eerste geworden, gevolgd door Mare Francis met zilver en brons met Sven van Weerdenburg. Bij de 6-jarigen werden 2 manches gereden wat een mooie verdeling maakte. Cees Francis heeft in de eerste manche gewonnen. In de tweede manche heeft Roos Duijn het goud behaald.

Tussen de wedstrijden door konden de kinderen een bekertje limonade krijgen en een zakje chips, want dat skelteren vergt wel wat inspanning! Na de kleine pauze werd er van start gegaan met de 7-jarigen welke niet één maar twee rondes om de natuurspeeltuin heen mochten rijden. Ook hier was veel animo voor want er waren
2 volledig vollere manches. Luuk Boots en Ramon Huijbregts wisten hierbij de gouden medaille te bemachtigen.

Hierna konden de 8-jarigen van start met de eerste manche. Joep Kramer behaalde hier de eerste plek, maar werd op de hielen gevolgd door Lieke Francis en Joaquim Haselager. In de tweede manche ging Ryan Eerthuizen er met het goud vandoor. Bij de 9-jarigen was het Chuck Mulder die er met de eerste plaats vandoor ging. 

De strijd bij de 10-jarigen was groot en er werd fanatiek gestreden. Siem Betlem ging er met de eerste plaats vandoor in deze categorie. Bij de 11-jarigen kreeg Aafke Francis het voor elkaar om het goud te pakken, gevolgd door Gijs Betlem met zilver en Teun Vermue met brons. Bij de 12-jarigen was het uiteinlijk Bram Betlem die er met goud vandoor ging, Tycho van de Nes behaalde zilver en Guido Pronk behaalde brons.

Alle deelnemers kregen na afloop van de race nog een vaantje & een muntje voor een kermisattractie mee naar huis welke gesponsord worden door de Kermisexploitanten, bedankt! Al met al een geslaagde avond met vele enthousiaste deelnemers & publiek.

We bedanken de EHBO voor de aanwezigheid, Marije Francis voor het speakeren, en de heren van het geluid voor de aanwezigheid! Zonder jullie was de avond niet compleet.
Voor de gehele uitslag, zie de bijlage.

Beemsteravond zaterdag 30 juli 2022

Voor het eerst op een andere locatie, nl het terrein aan de Rijperweg, was het een zeer geslaagde avond. De start met traditioneel katknuppelen waar tussendoor de BG waarderingsprijs werd uitgereikt. Dit jaar viel de eer te beurt aan de organisatie van de Beemster Erfgoedmarathon. Zij ontvingen uit handen van Erica Helder een fraaie Beemster tegeltableau. Vermaak was er deze avond voor jong en oud door Dick Raat en Nicky de Jong. De avond werd traditioneel afgesloten met spetterend vuurwerk.

Prikkelvrijekermismiddag – maandag 25 juli 2022

De prikkelarme kermis was ook dit jaar weer een groot succes! Er waren dit jaar maar liefst 300 aanmeldingen. Het enthousiasme straalde weer van de gezichten. Ook de ouderen hebben genoten van alles!
 
Graag willen wij de exploitanten, vrijwilligers en bezoekers bedanken voor een geslaagde middag! 

Beemstercup – maandag 25 juli 2022

Op maandagavond 25 juli vond traditiegetrouw op het ijsbaanterrein de Beemstercup weer plaats.

Deze avond, die aan elkaar werd gepraat door speaker Sjaak Buis, begon met de wedstrijd tussen de veteranen van WBSV en SV Beemster onder leiding van scheidsrechter Dick Timmer. In een gelijk opgaande strijd trok Beemster uiteindelijk aan het kortste eind door een doelpunt van Martijn Mechielsen, 0-1.

Hierna volgde de hoofdwedstrijden, de Beemstercup was vanaf dit jaar voor het eerst in een ander jasje gestoken. De drie Beemster voetbalverenigingen, SV Beemster, ZOB en WBSV speelden in een korte toernooivorm wedstrijdjes van 35 minuten tegen elkaar. Al deze wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechter Angelo Kiel.

Beemster en WBSV trapte als eerste af en de ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Beemster was het dichtst bij een doelpunt door een bal van Nils Boots op de paal. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de eindstand was 0-0.

Hierna volgde ZOB tegen Beemster. Een wedstrijd waarin een sterker spelend ZOB meerdere gevaarlijke momenten en kansen onbenut liet, mede door uitstekend keeperswerk van Jur ‘’Appeltje’’ Bierens namens Beemster. In de slotfase moest Beemster toch buigen voor ZOB en werd het 1-0 door een doelpunt van spits Jerry Scholten.

Na deze wedstrijd was het tijd voor de penaltybokaal voor de pupillen van de Beemsterclubs. Deze werd gewonnen door Gwenn Kattouw van ZOB, zij mocht de beker mee naar huis nemen.

De laatste wedstrijd op het programma was die tussen ZOB en WBSV. WBSV nam na enkele minuten verassend en brutaal de leiding door een doelpunt van Mark Velzeboer. Na vele jaren afwezigheid van WBSV tijdens de Beemstercup hadden zij hem met deze tussenstand in handen. Echter was ZOB hier niet lang van geschrokken en liet zien over de beste selectie van de Beemster te beschikken. Ze bogen de 1-0 achterstand om naar een 1-3 voorsprong door doelpunten van wederom Jerry Scholten (2 maal) en Kevin Hielkema.

In de laatste minuut kreeg WBSV nog een penalty om de stand wat dragelijker te maken maar Mark Velzeboer miste vanaf 11 meter.

Ook in deze nieuwe opzet wist ZOB wederom de Beemstercup te winnen. Deze werd uitgereikt door Beemsterling Toine van Huizen, speler van FC Dordrecht.

Al de vrijwilligers, teams, trainers, en publiek bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Mark Buis
BG Sectie Sport