Beemstercup – maandag 25 juli 2022

Op maandagavond 25 juli vond traditiegetrouw op het ijsbaanterrein de Beemstercup weer plaats.

Deze avond, die aan elkaar werd gepraat door speaker Sjaak Buis, begon met de wedstrijd tussen de veteranen van WBSV en SV Beemster onder leiding van scheidsrechter Dick Timmer. In een gelijk opgaande strijd trok Beemster uiteindelijk aan het kortste eind door een doelpunt van Martijn Mechielsen, 0-1.

Hierna volgde de hoofdwedstrijden, de Beemstercup was vanaf dit jaar voor het eerst in een ander jasje gestoken. De drie Beemster voetbalverenigingen, SV Beemster, ZOB en WBSV speelden in een korte toernooivorm wedstrijdjes van 35 minuten tegen elkaar. Al deze wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechter Angelo Kiel.

Beemster en WBSV trapte als eerste af en de ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Beemster was het dichtst bij een doelpunt door een bal van Nils Boots op de paal. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de eindstand was 0-0.

Hierna volgde ZOB tegen Beemster. Een wedstrijd waarin een sterker spelend ZOB meerdere gevaarlijke momenten en kansen onbenut liet, mede door uitstekend keeperswerk van Jur ‘’Appeltje’’ Bierens namens Beemster. In de slotfase moest Beemster toch buigen voor ZOB en werd het 1-0 door een doelpunt van spits Jerry Scholten.

Na deze wedstrijd was het tijd voor de penaltybokaal voor de pupillen van de Beemsterclubs. Deze werd gewonnen door Gwenn Kattouw van ZOB, zij mocht de beker mee naar huis nemen.

De laatste wedstrijd op het programma was die tussen ZOB en WBSV. WBSV nam na enkele minuten verassend en brutaal de leiding door een doelpunt van Mark Velzeboer. Na vele jaren afwezigheid van WBSV tijdens de Beemstercup hadden zij hem met deze tussenstand in handen. Echter was ZOB hier niet lang van geschrokken en liet zien over de beste selectie van de Beemster te beschikken. Ze bogen de 1-0 achterstand om naar een 1-3 voorsprong door doelpunten van wederom Jerry Scholten (2 maal) en Kevin Hielkema.

In de laatste minuut kreeg WBSV nog een penalty om de stand wat dragelijker te maken maar Mark Velzeboer miste vanaf 11 meter.

Ook in deze nieuwe opzet wist ZOB wederom de Beemstercup te winnen. Deze werd uitgereikt door Beemsterling Toine van Huizen, speler van FC Dordrecht.

Al de vrijwilligers, teams, trainers, en publiek bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Mark Buis
BG Sectie Sport

Viswedstrijd – zaterdag 23 juli 2022

Zaterdagavond 23 juli werd de viswedstrijd weer gehouden. Na een eenmalige locatiewijziging, vorig jaar, naar de Klaas Hogetoornlaan werd er nu weer gevist op de oude stek; de twee sloten bij Poortugal en de vijver.

Er waren maar liefst 15 teams aangehaakt om te hengelen naar mooie prijzen. Tevens werd er erg veel vis gevangen dit jaar, maar liefst 425 stuks! Team ‘’zo fris als een vis’’ won de tellersprijs, zij zaten er het dichtst bij met 410 vissen.

Door iedereen werd veel witvis gevangen, maar ook wat baarsen, een karper en voor de paling zijn we na afloop nog maar even naar de visboer gelopen. Ook de goudvissen lieten zich dit jaar slecht vangen.

Jeroen Buijs en Hans Schipper hadden een gedeelde 1e plaats in de categorie beste man, zij vingen allebei 17 vissen. Hierdoor moest er geloot worden, Hans was de gelukkige en ging er met de 1e prijs vandoor. Vorig jaar won hij volgens mij ook maar dat was volgens Hans Anders, blijkbaar loopt er nog een 2e Hans rond.

Iedereen kent Hans natuurlijk als het vertrouwde gezicht van het Da Vinci College, maar daarvoor was Hans Schipper, daar zal hij wel z’n visserskunsten aan overhouden hebben.

Toevallig hadden ook beide heren een gedeelde 1e plaats als het gaat om beste team. Ook hiervoor moest er dus geloot worden, en voor aanvang van het loten zei Jeroen: ‘’Ik zalm winnen’’, en dit bleek ook zo want Hans ving bot.

Beste dame was Kyena uit het team ‘’in de haak’’ met maar liefst 18 vissen!

Teamprijzen:

 1. Familie Buijs, 47 vissen
 2. Kroostduikers, 47 vissen
 3. Karperwacht, 42 vissen

Hopelijk heeft iedereen een fijne kermis gehad en onthoud: Beter 1 vis in de hand dan de lucht van 10.

Hopelijk tot volgend jaar!

Mark Buis
Sectie Sport

Donateursbijdrage/Sponsorverzoek voor de Beemster Kermis, Beemster Fair en Kortebaandraverij

Stichting Beemster Gemeenschap organiseert in samenwerking met de gemeente ieder jaar de welbekende Beemster Feestweek & Kermis. De activiteiten gedurende deze week worden op vrijwillige basis georganiseerd. Nieuw dit jaar! De Kortebaandraverij en de Beemster Fair in de Beemster Feestweek, maar om dit te kunnen realiseren hebben wij steun van anderen nodig en daarom vragen wij u om een financiële bijdrage. Deze ondersteuning kan ons helpen om dit spektakel ook dit jaar weer mogelijk te maken!

Beemster Feestweek
Van zondag 24 juli 2022 tot en met zondag 31 juli 2022 staat de Beemster Feestweek weer voor de deur. Tijdens deze week worden er diverse activiteiten voor jong en oud door Stichting Beemster Gemeenschap georganiseerd. Nieuw dit jaar is op zondag 24 juli de Beemster Fair en op woensdag 27 juli, in plaats van de laatste donderdag in augustus, de Kortebaandraverij.

Beemster Fair & Kortebaandraverij
Tijdens de Beemster Fair, bekend van Beemster 400 jaar, is er voor boeren en buitenlui bijzonder veel te zien, te proeven en te beleven. Een veelzijdig dagprogramma met diverse demonstraties, keuringen en wedstrijden. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Om 14:00 uur is de opening van de kermis. Vanaf het evenemententerrein aan de Rijperweg gaan we met een groep kinderen middels een huifkar en onder muzikale begeleiding van de Beemster Fanfare richting Brasa waar samen met de burgemeester de kermis wordt geopend.

De Kortebaandraverij is op verzoek eerder op de agenda gezet dan voorgaande jaren. Een mooie kans om dit tezamen met de Beemster Feestweek te laten plaatsvinden. Het parcours ligt aan de Rijperweg tussen de afslag met het Industrieterrein en de Jisperweg. Wie een gokje durft te wagen,
is hier aan het juiste adres. Welke paarden zullen dit jaar aan de start verschijnen en wie neemt de grote prijs van de Beemster mee naar huis? U ziet het allemaal op deze dag!

Vrijwilligers & bezoekers
De Stichting Beemster Gemeenschap en de organisatie achter de Kortebaandraverij hebben veel vrijwilligers om dit te realiseren, maar met deze inzet alleen redden we het niet. We hebben bijvoorbeeld geluid, tenten, tribunes en andere middelen nodig, echter kunnen wij dit als organisaties niet alleen bekostigen. Zoals u ziet is er nog veel te doen, regelen en bekostigen en zonder uw hulp kunnen wij dit niet! Dit jaar verwachten we ca. 100.000 bezoekers.

Sponsorpakketten
Voor zowel sponsoring in financiën als in diensten staan wij open en zetten
wij alles op alles om van deze Feestweekeditie een spetterend groot succes
te maken. Na het invullen en retourneren van bijgevoegd aanmeldformulier ontvangt u van ons een factuur of een verzoek tot betaling met daarin het afgesproken bedrag. En voor onze sponsoren doen wij uiteraard wat terug.

Wat krijgt u er als bedrijf voor terug?

 • Foto’s die zorgen voor een goede impressie van de dag, die worden gepubliceerd op de website en op Social Media.
 • Waardering vanuit de gemeenschap.
 • Opgestuurd of bezorgd sponsormateriaal, afhankelijk van het sponsorpakket, zal tijdens de diverse evenementen zichtbaar geplaatst worden.
 • Naamsbekendheid voor uw onderneming.
 • Op www.stichtingbeemstergemeenschap.nl komen alle logo’s van de sponsoren te staan.

Bedankt voor het lezen van deze brief. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.

Zijn er contacten in uw omgeving waarvan u denkt die moet deze brief ontvangen en kunnen wat betekenen voor dit evenement, dan bent u vrij om deze brief door te sturen naar wie u wilt. Bij voorbaat dank.

Sponsorpakketten

Algemeen sponsor € 1.000,-

 • Vermelding onder het kopje evenementsponsor op de website: www.stichtingbeemstergemeeschap.nl met doorklik naar eigen website.
 • Vermelding bij de evenementen.
 • Publicatie in het programmaboekje met uitzondering van de autocross, omdat wij dit niet in beheer hebben.
 • Uitingen door middel van vlaggen, spandoeken en banieren bij de Beemster Fair, Kortebaandraverij & Autocross.
 • Gelegenheid om uw naam te verbinden aan een evenement.
 • Toegangskaarten voor vijf personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.
 • Bij de Kortebaandraverij kan de naam van bijv. uw onderneming via loting gekoppeld worden aan een deelnemend paard.

Evenementsponsor € 750,00

 • Vermelding onder het kopje evenementsponsor op de website: ww.stichtingbeemstergemeeschap.nl met doorklik naar eigen website.
 • Vermelding bij het gekozen evenement (Beemster Fair of Kortebaandraverij).
 • Publicatie in het programmaboekje met uitzondering van de autocross, omdat wij dit niet in beheer hebben.
 • Uitingen op een bouwhek door middel van vlaggen, spandoeken en banieren bij de Beemster Fair, Kortebaandraverij & Autocross.
 • Gelegenheid om uw naam te verbinden aan het evenement.
 • Toegangskaarten voor vijf personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.
 • Bij de Kortebaandraverij kan de naam van bijv. uw onderneming via loting gekoppeld worden aan een deelnemend paard.

Sponsor € 500,00

 • Toegangskaarten voor vijf personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.
 • Uitingen op een dranghek door middel van vlaggen, spandoeken en banieren bij de Beemster Fair, Kortebaandraverij & Autocross.

Sponsor € 250,00

 • Toegangskaarten voor vijf personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.

Sponsor € 200,00

 • Toegangskaarten voor vier personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.

Sponsor € 150,00

 • Toegangskaarten voor drie personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.

Sponsor € 100,00

 • Toegangskaarten voor twee personen voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.

Sponsor € 50,00

 • Toegangskaarten voor één persoon voor alle evenementen van de Beemster Feestweek.

Stichting Beemster Gemeenschap is een ANBI stichting


Aanmeldformulier

Geen Beemster Feestweek, Kortebaandraverij en Beemster Fair zonder sponsors

Ook het succes van de Beemster Feestweek in combinatie met de Kortebaandraverij en de Beemster Fair van 2022 is weer voor een groot deel afhankelijk van sponsoring. Sponsors zijn namelijk ook dit jaar onmisbaar voor dit fantastische evenement.

Bedrijven worden graag geassocieerd met evenementen. Door de vele sponsors en ondersteuning door de Gemeente Purmerend kunnen wij de Beemster Feestweek ontwikkelen tot een prachtige Feestweek, een jaarlijks evenement met ruim 100.000 bezoekers.

Activiteiten voor jong en oud in Middenbeemster!

Soorten sponsoring
o Algemeen sponsor € 1.000,-
o Evenementsponsor € 750,-
o Sponsor € 500,-
o Sponsor € 250,-
o Sponsor € 200,-
o Sponsor € 150,-
o Sponsor € 100,-
o Sponsor € 50,-

Contactgegevens

Bedrijfsnaam _______________________________________________

Contactpersoon _______________________________________________

Correspondentieadres _______________________________________________

Postcode / plaats _______________________________________________

Factuuradres _______________________________________________

Factuurkenmerk _______________________________________________

Telefoonnummer _______________________________________________

E-mailadres _______________________________________________

U kunt het aanmeldformulier retourneren naar: [email protected]

Verslag 4 mei 2022

Na twee jaren van alternatieve herdenkingen heeft er dit jaar weer een herdenking plaatsgevonden met publiek.

In tegenstelling tot eerdere herdenkingen is er ditmaal gestart met de activiteit op ’t Landje aan de Rijperweg in Middenbeemster. Vele belangstellenden hadden zich verzameld rond het monument.

Na het stiltemoment en het zingen van het volkslied, vonden de bloemleggingen plaatst. Dit werd onder andere gedaan namens Gemeente Purmerend, Stichting Beemster Gemeenschap en leerlingen van de Lourdesschool uit de Westbeemster.

Na afloop werd iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenkingsbijeenkomst in de Keyserkerk in Middenbeemster. De bijeenkomst begon met een persoonlijk verhaal van wethouder Coen Lageveen. Hij vertelde over de oorlogservaringen van zijn ome Piet en de invloed daarvan op zijn verdere leven.

Vervolgens vertelden basisschoolleerlingen over hun beeld bij oorlog. Ook de recente ontwikkelingen in Europa kwamen hierbij aan bod.

In de weken voorafgaand aan de herdenking is er een filmverslag gemaakt over verzetslid Elias Doets. Kort na de oorlog is aan hem postuum een Verzetsherdenkingskruis toegekend voor zijn verzetswerk in de oorlog. Dit kruis is uiteindelijk via zijn familie en mevrouw Ytje Cnossen terecht gekomen bij de voorzitter van het 4/5 mei comité Purmerend. In het kader van de fusie met de Beemster is het Verzetsherdenkingskruis overgedragen aan het 4 mei comité Beemster.

De traditionele declamatie werd verzorgd door Erica Helder, voorzitter van Stichting Beemster Gemeenschap. De muzikale omlijsting was er van het Beemster Koperensemble en zangeres Femke Leek. De bijeenkomst in de Keyserkerk is te bekijken op https://kerkdienstgemist.nl/stations/1419-Protestantse-Gemeente-Beemster.

Oproep vrijwilliger(s) Sectie Welzijn

Wij zijn op zoek naar jou!

De sectie Welzijn van de Beemster Gemeenschap is een gezellige groep Beemsterlingen wie verantwoordelijk is voor het organiseren van diverse activiteiten binnen de Beemsterdijken. Onder het genot van een kop koffie of een borrel met wat lekkers, bedenken zij de leukste activiteiten. Onwijs gezellig! Op de dag van de activiteit zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie en maken zij er gezamenlijk een geslaagde middag/avond van. 

Heb je nog wat tijd over? Zit je boordevol goede ideeën en lijkt het je leuk om jouw steentje hieraan bij te dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou! De sectie Welzijn is op zoek naar versterking. 

Kom gerust een avondje sfeer proeven. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Antoinet Roelofsen via 06-28581846.