Boerderijmiddag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 27/07/2018
13:00 - 15:30

Locatie
Marktpleinen

Categorieën


* 26 juli – update ivm hittegolf: alle activiteiten met dieren gaan NIET door * 

De vrijdagmiddag van de Beemster Feestweek staat weer in het teken van de boerderij, met dit jaar speciale aandacht voor het thema ‘werkvoertuigen’. Naast de gebruikelijke activiteiten zoals ringsteken en allerhande vertier voor jong en oud, kan er deze middag ook geknutseld worden met klei onder leiding van Evalien de Lange, ook zij zal het thema gebruiken. Verder zijn er natuurlijk weer verschillende dieren te bewonderen: koeien, paarden- en ponyrassen en schapen. Maar ook kleine huisdieren, o.a. kippen en konijnen. Er worden schapen geschoren. Jong en oud kan komen kalverschetsen, (kunst)koemelken, we willen u laten zien hoe het melken vroeger ging en er zijn nog meer activiteiten in combinatie met het thema werktuigen. Meerijden kan in een aanspanning met Haflingers. Bij de kramen zijn Beemster producten te koop en zaken die met het buitenleven te maken hebben. Dus kom langs en proef het Beemster boerenleven op de authentieke marktpleinen in Middenbeemster. Toegang is gratis.

Hondenshow
Iedereen, jong én oud, die een lieve en betrouwbare hond heeft, kan zich opgeven voor de hondenshow. Er is een parcours uitgezet en de deelnemers mogen iets over de hond vertellen en hem eventueel een kunstje laten doen. Een deskundige jury wijst de winnaar aan. Vervolgens kan de hond weer naar huis worden gebracht. Het is helaas niet mogelijk mee te doen aan de hondenshow én het ringsteken. Wees er snel bij, want vol=vol!

Kom pronken met je kip of andere huisdieren
Iedereen kan zijn of haar kleine huisdier (bijvoorbeeld kip, konijn of cavia) opgeven voor de huisdierenkeuring. Er is een keurmeester, aan wie de inzender mag vertellen hoe goed hij/zij voor het dier zorgt. Elk huisdier wordt beoordeeld en voorzien van commentaar. Uiteindelijk wordt het ‘Huisdier van de dag’ aangewezen. Voor elke deelnemer is er een herinnering en aardigheidje.

Ringsteken

Ponyruiters tot en met 15 jaar en maximaal D-pony kunnen deze middag weer meedoen aan de ringsteekwedstrijd. Dat houdt in dat er in draf, zonder rijzadel, met een stok geprobeerd wordt om de ringen te steken. Voor het schoonste geheel of leukst verkleed is een speciale prijs. Het thema is ‘sprookjes’. Deelname geschiedt op eigen risico en het dragen van een goedgekeurde cap is verplicht.

Door de vele vraag is de ponykeuring weer terug. Vinden jullie het leuk, geef je op.

Opgeven
Wil je aan één of meerdere onderdelen meedoen op deze middag? Mail dan uiterlijk 21 juli naar [email protected]. Vol = vol.